FOTÖ Väder

För dig som vill så finns det flera härliga badplatser runt om på ön. Bergen erbjuder salta klippbad och på många ställen finns det stege för att enkelt komma i och upp. 

En ny strand kommer anläggas sommaren 2021 vid ytterhamnen (ställplats 2). 

Har du mindre barn så rekommenderar vi bad i Vivik som är en liten vik med sandstrand, gräsmatta, bryggor och ett populärt hopptorn. Det finns två lekparker på Fotö, en mitt på ön vid parken samt en vid fotbollsplanen.

 

Fotö Grillkåta

Inför sommaren 2024 byggdes grillkåtan som även den är belägen på Ussholmen med utsikt över havet. Med plats för 20 personer kan du boka grillkåtan i tre timmar för 300 kr.
Tiderna som man väljer mellan är 09-12, 12-15, 15-18, 18-21.

Egen ved eller grillkol medtags för grillning.

Som bokare är man myndig och skyldig att närvara under grillningen. Kåtan lämnas städad och skräp medtags och slängs. Har man inte städat efter sig blir man debiterad 500 kr som betalas till Fotö Hamnförening BG 5543-9343, märk betalningen med ”Grillkåta -städ” och namn.

Du bokar den enkelt här: BOKA GRILLKÅTA! (kommer snart)

Fotö Bastu

Fotö Bastu är en nybyggd bastu som öppnade juni 2022. Med fantastisk läge längst ut på Ussholmen kan du nu basta upp till åtta personer. Kostnad för två timmar är 300 kr. Du bokar den enkelt här: BOKA BASTU!

Det tar ca 15 minuter innan det är varmt efter att man satt igång aggregatet.

Som bokare är man myndig och skyldig att närvara under bastubadet. Badstegen tas upp igen efter att man har bastat klart.

Alla som hyr bastun måste följa städinstruktionen efter utfört bastubad. Har man inte städat efter sig blir man debiterad 500 kr som betalas till Fotö Hamnförening BG 5543-9343, märk betalningen med ”Bastustäd” och namn.

För dig som bor på Fotö (avser endast dig) är välkommen på:          
Herrbastu Onsdagar 17-21 
Dambastu Torsdagar 17-21                                  
Var och en swishar 30 kr direkt till hamnföreningen på 123 1808179

Båtutflykt till Vinga, sälsafari eller en fisketur från Fotö.
Kika in på följande hemsidor för att se utbuden.

Fika och mat

Det finns två caféer i Gamla Hamnen som är öppet sommartid (med vissa begränsningar). Ta en härlig fika eller lunch på bryggan i den härliga västkustmiljön. 

Café Boa
Holmboms Ark

Vandring på Fotö, Idrottsföreningen och Fotö Bastu

Vandingsled går från Fotö i söder till Hälsö i norr (eller tvärtom) du hittar information kring Skärgårdsleden här.

Vid fotbollsplanen finns lekpark, boulebanor samt beachvolleybollplan som finns tillgängligt för dig som gäst på Fotö Hamn. Du betalar 100kr/person med swish till FGIF 123-2635605, vid användning av planen för beachvolleyboll eller boulebanor.

Fotö Bastu är en nybyggd bastu som öppnade juni 2022. Du bokar den enkelt här: BOKA BASTU!

Midsommarfirande anordnas av FGIF på Fotö fotbollsplan, endast någon minuts promenad från hamnen. På midsommarafton 15.00 är det försäljning av lotter och fika, det erbjuds trevlig musik och långdans runt midsommarstången. Här möts öbor och tillresta för en midsommar i skärgården.