FOTÖ Väder

För dig som vill så finns det flera härliga badplatser runt om på ön. Bergen erbjuder salta klippbad och på många ställen finns det stege för att enkelt komma i och upp. 

En ny strand kommer anläggas sommaren 2021 vid ytterhamnen (ställplats 2). 

Har du mindre barn så rekommenderar vi bad i Vivik som är en liten vik med sandstrand, gräsmatta, bryggor och ett populärt hopptorn. Det finns två lekparker på Fotö, en mitt på ön vid parken samt en vid fotbollsplanen.

 

Båtutflykt till Vinga, sälsafari eller en fisketur från Fotö.
Kika in på följande hemsidor för att se utbuden.

Fika och mat

Det finns två caféer i Gamla Hamnen som är öppet sommartid (med vissa begränsningar). Ta en härlig fika eller lunch på bryggan i den härliga västkustmiljön. 

Café Boa
Holmboms Ark

Vandring på Fotö, Idrottsföreningen och Fotö Bastu

Vandingsled går från Fotö i söder till Hälsö i norr (eller tvärtom) du hittar information kring Skärgårdsleden här.

Vid fotbollsplanen finns lekpark, boulebanor samt beachvolleybollplan som finns tillgängligt för dig som gäst på Fotö Hamn. Du betalar 100kr/person med swish till FGIF 123-2635605, vid användning av planen för beachvolleyboll eller boulebanor.

Midsommarfirande anordnas av FGIF på Fotö fotbollsplan, endast någon minuts promenad från hamnen. På midsommarafton 15.00 är det försäljning av lotter och fika, det erbjuds trevlig musik och långdans runt midsommarstången. Här möts öbor och tillresta för en midsommar i skärgården.

Under 2021 kommer Fotö Bastu byggas i ytterhamnen, mer info kommer.