FOTÖ Väder

GÄSTHAMN

Välkommen att besöka vackra Fotö Gästhamn året om. Fotö är en lugn och genuin ö med vackra och pittoreska skärgårdshus, med ca 650 permanentboende öbor. Här möts hav och himmel, sol och vind på en mindre ö långt ut i kustbandet, med Vinga som granne. Gästhamnen är belägen så långt söderut man kan komma bland Bohusläns bebyggda öar. 

Fotö är ett gammalt fiskesamhälle med små röda fiskebodar och smala gränder som är en bevarad och charmig västkustö. Ön är levande året om och här bor många barnfamiljer, ungdomar, vuxna och äldre som tillsammans skapar Fotö som sin hemmaö.

 

Gästhamnens båtplatser: Maj-Okt

Antal båtplatser, ca 20 st. Förtöjning långsides. 

 

Gästhamnens ställplatser: Jun-Sep övrig tid i mån av plats

Antal ställplatser är 43 st, för husvagn/husbil på nyasfalterad plan med närhet till havet. Hösten 2020 så asfalterades hela ställplatsområdet och på parkeringen. Hamnområdet underhålls ständigt med förbättringar och uppsnyggande av området.

OBS! TYST EFTER 23.00 gäller hela gästhamnen

Utcheckning innan 12:00
Incheckning efter 12:00
Betalning registreras efter dessa tider.

Ställplats 1
Har endast två platser med ett helt unikt läge längst ut på hamnen. Närhet till grillplats och badplats med flotte. Några steg från ställplatsen finns en vidunderlig utsikt över Vinga.

Ställplats 2
Är belägen i mitten av hamnens utsida med närhet till servicehus och till den upphöjda grillplatsen med oslagbar utsikt över havet. Här kommer man enkelt genom plankbyggd stig till badplatsen Ussholmen. Det finns 20 platser för husbil.

Ställplats 3
Med en storslagen utsikt och närhet till naturberg och fantastiska bad kan du ställa din husbil/husvagn på nyasfalterad ställplats. Här finns 10 platser för husbilar.

Biljettautomat
För båt/husbil hittar du på hamnens insida.

Service
El, vatten, miljöstation, två servicehus med toaletter, dusch, tvättstuga, diskrum, septivask, gråvattentömning och ”septisug” till båtar. Café finns med begränsade öppettider. Wifi finns.

Grillplatser
Tre grillplatser finns runt hamnen med sittmöjligheter och samkväm.

Öppettider
Året runt, både för båt och ställplats.

Priser
0-12m – 240kr
12-18m – 270kr
Över 18m – 330kr
Ställplats – 230kr